Máte nějaký dotaz, připomínku či
konstruktivní kritiku?
Piště na victorias-stories@seznam.cz --- Najdete mě také na Databázi knih

Pečený pstruh se zeleninou

3. dubna 2015 v 0:56 | Victoria |  Receptíky
Miluju ryby! A pečený pstruh? To je ráj na zemi :-). Dneska se s vámi podělím o jeden naprosto úžasný recept, který přitom zvládne i úplný začátečník :-).
Jezte ryby, milé děti. Jsou nejen chutné, ale hlavně zdravé. A pečená zelenina je jen třešničkou na dortu :-D.

Suroviny (pro jednu osobu):
1 pstruh duhový
drcený kmín
sůl
stroužek česneku
máslo
mražená zelenina
bazalka (nemusí být)

Moje poznámka: já zkoušela tento recept nejdříve na obyčejném pstruhovi, ale výborný je i pstruh lososovitý :-).


Postup:
Troubu si předehřejeme asi na 200°C. Mezitím si osolíme pstruha špetkou soli - zevnitř i z obou stran. Stejně tak i okmínujeme, poté ho dáme na pečící papír a položíme ho na plech. Dovnitř vložíme 2-3 lístky čerstvé bazalky, česnek, který však rukou rozmačkáme (stačí jenom trochu, je jen na ochucení) a taky kousek másla (máslo dáme nejen dovnitř, ale položíme ho i na pstruha).
Na plech vysypeme mraženou zeleninu, kterou lehce osolíme a taktéž na ni položíme pár kousků másla.
Pečeme v troubě asi dvacet minut, zeleninu sem tam promícháme. Upečeného pstruha poznáte podle toho, že má bílé oko, které nepraskne. Také jde maso pěkně oddělit od páteře.
Můžete podávat s brambory nebo s chlebem.

Dobrou chuť!
 

2 lidé ohodnotili tento článek.

Anketa


Komentáře

1 Casion Casion | Web | 3. dubna 2015 v 10:06 | Reagovat

Aj ja mám  rada ryby, super recept :-)

2 Karin Karin | Web | 4. dubna 2015 v 20:52 | Reagovat

Toho měla tvoje ségra u nás (Michal ho dělá stejně, jen bez rajčátek) :)

3 Maitter z Creepfellu Maitter z Creepfellu | 18. dubna 2015 v 13:58 | Reagovat

Bílé oko, které nepraskne :-D To zní... eh... dobrá, obyčejně bych se rozplývala nad každou nechuťárnou, ale tohle jsou ryby.
Nesnáším ryby.
Když je zrovna máme, ochutnám, jestli "to ono" třeba není jedlé (bylo by fajn, kdyby to jednou vyšlo, protože se všeobecně ví, jak jsou zdravé)... a zdá se, že bez tuny ostrého koření ne :-D Vám ale přeji dobrou chuť :-)

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama