Máte nějaký dotaz, připomínku či
konstruktivní kritiku?
Piště na victorias-stories@seznam.cz --- Najdete mě také na Databázi knih

Kuřecí enchiladas

30. dubna 2016 v 10:34 | Victoria |  Receptíky
Ať žije španělská kuchyně! Máte chuť trochu experimentovat? Tak tenhle recept vás jistě potěší :-).
Ráda bych řekla, že jsem čerpala z nějakého konkrétního receptu, ale tentokrát jsem popustila uzdu své fantazii a vytvořila si prakticky vlastní recept :-D. Z původního receptu jsem se držela jen způsobu přípravy - tedy nejdřív smažení, potom pečení. Dokonce jsem přidala i některé suroviny (a některé vynechala). Ano, jsem anarchista. Sestra to málem nerozdýchala ("Ty se nedržíš receptu? Co když to nebude k jídlu?!").
Takže vlastně ani netuším, co jsem to vytvořila. Možná to ani není enchiladas, ale pálivé to tedy bylo dost :-D. Doporučuji dávat si pozor, až budete přidávat koření :-).
A jak to nakonec dopadlo? Musím říct, že famózně! Všem moc chutnalo, všichni přežili, třikrát hurá!

Potřebujeme (asi na 4 porce):
3-4 kuřecí prsa
2 cibule
3 stroužky česneku
Konzerva červených fazolí
Menší konzerva kukuřice
1 paprika (barva je na vás, ale já dala žlutou)
1 rajčatový protlak
Asi 100 g čedaru
Koření enchiladas (seženete v supermarketu)
Koření chilli
Olej
Špetka soli, pepře
Asi 10 kukuřičných tortill

Snad jsem na nic nezapomněla.

Postup:
Nakrájíme si cibuli na kostičky. Poté nakrájíme maso, které smícháme s olejem a kořením (asi jedna lžíce koření enchiladas a půl lžičky chilli - dáváme podle citu). Na velké pánvi rozpálíme olej, na kterém poté smažíme cibuli dozlatova. Přidáme maso a za občasného míchání necháme smažit pár minut. Poté přidáme papriku nakrájenou na kostičky, prolisovaný česnek, fazole a kukuřici. Rajčatový protlak smícháme se směsí a necháme ji chvíli probublávat (zhruba 10 minut). Dochutíme špetkou soli a pepře. Pokud jste to přehnali s pálivým kořením, přidejte trochu cukru a vody (chuť se zjemní).
Tortilly vyjmeme z obalu a na 30 vteřin vložíme do mikrovlnné trouby na nejvyšší teplotu. Poté do středu každé tortilly navrstvíme omáčku i s masem a složíme podle návodu na obalu. Vložíme do pekáče, polijeme zbytkem omáčky a posypeme nastrouhaným sýrem. Zapékáme 15 minut při 200°C, dokud se sýr nerozpustí.


Až na ten zapatlaný talíř je to celkem dobrá fotka :-D.


Dobrou chuť!

Poznámka pro fajnšmekry: Pokud máte rádi hodně ostrá jídla, zkuste přidat i chilli papričku. Ale je to jen na vlastní zodpovědnost, přežití nezaručuju :-D.
 

3 lidé ohodnotili tento článek.

Anketa


Komentáře

1 Jane Jane | 4. května 2016 v 18:41 | Reagovat

Vypadá to báječně:-)

2 Terka Terka | E-mail | Web | 5. května 2016 v 0:16 | Reagovat

Přiznej se, to mi ty chutě děláš naschvál? :D No jo, někdy to asi budu muset vyzkoušet... :-) tak mě napadá, že s takovou nějakou kuchařku napíšeš sama. :D

3 Victoria Victoria | Web | 5. května 2016 v 8:35 | Reagovat

[2]: To bych neřekla :-D. Ještě bych byla zodpovědná za něčí otravu, to tak! :-D

4 Casion Casion | Web | 5. května 2016 v 14:41 | Reagovat

Si šikovná :-) Ja by som asi vynechala fazuľu, až tak ju nemusím, ale inak t vyzerá fajne :D

5 Łucie. Łucie. | Web | 8. května 2016 v 10:50 | Reagovat

Miluju všechny recepty, ve kterých je kuřecí maso! Mňam, určitě vyzkouším! ♥

6 Blondie Blondie | Web | 9. května 2016 v 15:56 | Reagovat

Vypadá to suprově. Myslím, že to v rámci prokrastinace musím co nejdříve vyzkoušet!! :-D

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama